“Wetlands” – interview med Signe Lykke

Sanger, komponist og iværksætter Signe Lykke har i 2016 arbejdet sammen med Det Unge Vokalensemble om udviklingen af hendes nye a capella værk “Wetlands”, som indgår i >konceptkoncerten “Unknown Waters” d. 12/11 i Cisternere under Søndermarken. Vi har ladet hende beskrive inspirationen og tankerne bag musikken, som optakt til uropførelsen af det foruroligende og betagende værk: Læs videre ““Wetlands” – interview med Signe Lykke”

Vesterbrokor

Enghave Kirke er en meget aktiv Vesterbro-kirke, med et højt musikalsk aktivitetsniveau, herunder adskillige børne- og ungdomskor. Derfor føler Det Unge VokalEnsemble sig særligt hjemme i kirkens lokaler, når koret ugentligt mødes for at holde prøve og benytte kirkens faciliteter. Samarbejdet med Vesterbro-korene kommer især til udtryk i julen  hvor koret regelmæssigt indgår i en stor fælles korkoncert med Enghave kirkes forskellige kor og en række amatørkor på Vesterbro. Her står DUVE som et af de højeste trin på korstigen, til inspiration og motivation for yngre håbefulde sangere.

Carols by candlelight

Forunderligt at sige

Det Unge Vokalensemble opførte i 2014 i værk af Matias Vestergård Hansen, der, udover at studere komposition på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, også synger tenor i Det Unge Vokalensemble. Værket er baseret på tenorstemmen i Carl Nielsens koral til salmen Forunderligt at sige.  I løbet af 2015 har Matias forfinet og tilføjet flere vers til han transkription, og i denne jul havde vi efter 3 julekoncerter mulighed for at indspille værket i korets stamkirke på Vesterbro: Matthæus Kirke.

Hør værket på Matias’ SoundCloud side.